fbpx
Blogg

Vagusnerven

Ta vare på vagusnerven, det vil lønne seg

Vagusnerven er den mest komplekse og lengste nerven i hele kroppen din. Vagusnerven knytter hjernen til mange viktige organer, det er bl.a tarmen, magen hjerte og lungene. Denne nerven har kun kontakt med hud inne i øret ditt.

Kanskje vi alle skulle hatt en bamse som roet oss ned i hverdagen ?Vår lill»av knapp»

Vagusnerven påvirker det parasympatiske nervesystemet og den påvirker pusten, hjertefrekvensen og fordøyelsen din.

Bilderesultat for vagusnerven pust
Alt dette blir påvirket av måten vi puster på

Den har en stor påvirkning på din mentale helse. Derfor kan optimalisering av vagusnervens – funksjon forbedre helsen din og styrke forsvaret ditt mot stress.

Det skjer 300 forandringer i kroppen når vi blir utsatt for stress. Da er det en fordel å vite hvordan du kan påvirke vagausnerven din til å påvirke det nervesystemet som signaliserer ro og energi til de indre organene. Det gjør du bl.a ved måten du puster på.

Det autonome nervesystemet er ikke viljestyrt. Hjerte, de små musklene inne i blodårene dine, tarmen, og inn pusten vår er autonom.

Det autonome nervesystemet er bl.a delt inn i det sympatiske nervesystemet og det parasympatiske nervesystemet. Det sympatiske nervesystemet forbereder kroppen din på eventuelle farer i en stresset og farlig situasjon.

Det andre nervesystemet som er parasympatiske forbereder kroppen din på hvile og avslapping.

Denne tilstanden burde være din standard tilstand.

I dagens samfunn hvor det er mye stress og angst blant befolkningen påvirkes det sympatiske nervesystemet i stor grad hele tiden. Du bruker ikke «av knappen» som er det parasympatiske nervesystemet.

Denne av knappen kan være pusten din, fordi den blir påvirket av vagusnerven og det parasympatiske nervesystemet.

Jeg er utdannet innen frisør, NLP og pusteveiler. Frisør utdannelsen tok jeg på Glemmen v.g.s i 1987. Etter utdannelsen flyttet jeg til Oslo og jobbet der noen år før ferden gikk videre til Hamar og Øvre Vang. Etter noen år ble jeg syk og frisk igjen, da jeg ble frisk tok jeg NLP utdannelsen på Praxiz i Fredrikstad. Da oppdaget jeg hvor viktig og hvor avhenginge vi er av pusten, og startet opp veiledning av pust hos Anette Aarsland i Oslo. Nå har jeg tatt pusteveiledningen med meg til Hamar og omegn der jeg er den eneste som veileder i Anette Aarsland sine pusteteknikker.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.