fbpx

FOKUS PÅ PUSTEN KURS

Mandag 22.8.22 kl 09.00 – 10.00

Mandag 22.8.22 kl 19.00 – 20.00

Påmelding og spørsmål til AnnChristin på mail: anchrihalo@gmail.com eller telfnr 915 855 66

KURSET

På dette kurset har vi fokus på pusten og øvelser som styrker diafragma. En styrket diafragma gjør pusten langsommere. En roligere pust virker beroligende, avslappende og styrker helsen vår.

PUSTEMUSKELEN

Diafragma eller mellomgulvet er en kuppelformet, senet muskel som danner skille mellom brysthulen og bukhulen. kilde: Store medisinske leksikon

Når du trener pustemuskelen vil du på sikt oppnå en roligere pust i hverdagen. Pusten er koblet til følelsene, hjerte, hjernen og de indre organene våre.

OM ØVELSENE

Øvelsene øker blodsirkulasjon slik at oksygenet blir frigitt ut til hjernen og muskulaturen og ned på microcellenivået. Du vil få en bedre utholdenheten og økt lungekapasiteten med disse øvelsene. Vi aktiverer vagusnerven og det parasympatiske nervesystemet som gir indre ro, energi, økt blodsirkulasjon, bedre konsentrasjon og hukommelse.

Etter denne timen er du uthvilt og avslappet. Du har gitt dine indre organer en indre spa behandling og deg selv tid til hvile i en kanskje hektisk hverdag med mye burde, måtte, skulle.

Det vil være små grupper, og øvelsene foregår stående og liggende på matter på gulvet.

Du er hjertelig velkommen til Øståsveien 136, Øvre Vang