fbpx

Om meg

Jeg er en dame på 56 år i skrivende stund. Min utdannelse er frisør, utdannelse innen NLP,  pusteteknikk og mindfulness.

Jeg jobbet som frisør i 13 år, 7 år som selvstendig næringsdrivende med 2 ansatte, en liten salong. Etter to fødsler og mye stress ble jeg sykemeldt i 1999. Jeg har vært psykisk syk i ca 10 år. Men nå er jeg frisk igjen:) Jeg har lært masse i denne perioden som psykisk syk. F.eks hvordan vi som syke hører noe helt annet en hva som blir sagt. Det var et problem jeg hadde.

For å bli frisk startet jeg på et stress mestrings-kurs som ble holdt av en fysioterapeut. Hun hadde fokus på pusten og det å gi slipp i anspente muskler. Det var første gang jeg gjorde noe som hadde fokus på pusten. Etter hvert  ble jeg bevisst hva jeg sa til meg selv, min indre dialog, hvordan jeg rakket ned på meg selv, du snakker ikke slik til din beste venn. Når jeg begynte å forandre på den indre dialog om at jeg var bra nok og gode nok akkurat som den jeg var, gjorde det noe med min holdning til andre og meg selv. Jeg begynte å akseptere meg selv, ble mer utadvendt og omgjengelig. Hverdag ble sakte men sikkert mer fargerik, fra å være mye i svart og hvit begynte alle regnbuens farger å komme fram.

Det var da jeg tok en utdannelse i NLP i 2013-2015, at jeg ble enda mer bevisst på pusten. NLP er forkortelsen på Nevro Lingvistisk Programmering. Dette er læren om å finne våre egne og andres aller beste ressurser. Vi skaper en forandring hos oss selv ( og andre) når vi får en forståelse og innsikt for hva vi tenker, på hvilken måte er mine følelser og  hvordan er min adferd. Dette er en spennende indre reise hos oss selv.

Det var da jeg skulle ha eksamen muntlig og teoretisk i NLP at jeg kom over navnet til Anette Aarsland og boka «Pusten», leste boka og ble hekta på hvilken effekt pusten har på kropp og sinn.

Våren 2016 startet jeg opp på pusteteknikk veileder utdannelsen modul 1  hos Anette Aarsland. Hvilken effekt pusten har på kroppen vår. Der lærte jeg bl.a at det er kun to måter å øke opptaket av co2 i blodet. Det er ved trening og ut-pusten vår. Vinteren 2017 startet jeg på modul 2. Det er viktig å få lufta i fra kjernen og ut.  Da sparer vi stemmebåndene våre, slik at vi unngår å bli hese.

Det er dette jeg ønsker at også DU skal få lyst til å utforske mer. Bli bevisst på hvilken måte puster du? I de forskjellige må gjøre situasjonene i hverdagen. Når du kanskje skal i et møte, tannlegen, legen etc. noe du gruer deg litt til, eller helt enkelt hverdagens stress.