fbpx
Blogg

Hva kan stress være?

Jeg er en person som lett blir påvirket av andre sitt stress. Kroppen reagerer når personer snakker raskt og har raske og effektive bevegelser. Da opplever jeg at den indre uroen skrur seg på med en gang. Noe som før var en stor stressfaktor var å gå med klokke. Da jeg ble sykemeldt tok jeg klokken av meg, og det skulle gå mange år før jeg tok klokken på igjen.

Min opplevelse av stress var at jeg hadde konstant dårlig tid. En vanlig kommentar fra meg var ofte » nå skulle jeg ha vært….». Å planlegge tiden og oppgaver som skulle gjøres var vanskelig. Resultatet var at jeg mistet oversikten og detaljene, eller at informasjonskilden ble for stor. Jeg lot meg stresse av ytre påvirkninger.

I denne tiden hadde jeg høye skuldre, anspent nakke og en dårlig kroppsholdning og pratet fort. For å være mer «effektiv» holdt jeg mye pusten eller pustet raskt og overfladisk. Jeg opplevde et indre kaos i hodet, det kunne kjennes ut som jeg hadde et vepsebol. Hodet mitt var fylt av støy.

I mitt negative stress opplevde jeg å bli handlingslammet. Konsentrasjonen ble dårlig, jeg mistet hukommelsen og fokus. Om jeg ikke lyttet til kroppens signaler, koblet hjernen meg effektivt av. Da kunne jeg ikke gjøre de enkleste arbeidsoppgaver, som f.eks rydde bort klær. Det kom ingen signaler fra min hjerne og ut til mine hender om hva jeg skulle gjøre, andre dager kunne det være et kaos rundt meg.

Jeg ønsket bare å komme vekk fra situasjoner raskest mulig. Det var vanskelig å motivere seg til diverse arbeidsoppgaver. I slike situasjoner kom kvalmen snikende. Var ekstremt god til å sammenligne med andre, og var overbevist om at jeg ikke var god eller bra nok.  Prestasjonsangsten var alltid til stede. Måtte alltid prestere litt til for å ha tro på at det var bra nok.

Å  kunne være usynlig var best i denne tiden.  Denne perioden inneholdt mye indre uro,angst, dårlig selvfølelse og selvtillit, troen på meg selv var borte. Problemet var at jeg aldri klarte å få tilstrekkelig med hvile. Satte aldri av tid til å gjøre aktiviteter som ga energi. Min person kom i siste rekke.

I dagens aktive samfunn, som vi mennesker har skapt, vet jeg at pusten er essensiell for alt hva jeg foretar meg, om det er på jobb, fritid eller i privatlivet.

 

Jeg er utdannet innen frisør, NLP og pusteveiler. Frisør utdannelsen tok jeg på Glemmen v.g.s i 1987. Etter utdannelsen flyttet jeg til Oslo og jobbet der noen år før ferden gikk videre til Hamar og Øvre Vang. Etter noen år ble jeg syk og frisk igjen, da jeg ble frisk tok jeg NLP utdannelsen på Praxiz i Fredrikstad. Da oppdaget jeg hvor viktig og hvor avhenginge vi er av pusten, og startet opp veiledning av pust hos Anette Aarsland i Oslo. Nå har jeg tatt pusteveiledningen med meg til Hamar og omegn der jeg er den eneste som veileder i Anette Aarsland sine pusteteknikker.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.