fbpx
Blogg,  Uncategorized

VILJESTYRKE

Viljestyrke er den sikreste veien til et bedre liv

Forskere verden over har funnet ut at viljestyrke er de sikreste veien til et bedre liv.

Vi kan tenke at viljestyrke er en ekstra ordinær styrke som vi kan fremkalle når vi skal håndtere kriser og nødstilfeller. Men, det er det ikke, i følge Professor i Psykologi Roy F Baumeister. Teamet til Baumeister har observert en gruppe på 200 kvinner og menn. Å føle trang til eller har et behov for noe er helt normalt. Det motsatte er unntaket å ikke ha none form for behov. Folk meldte fra om ulike stsrategier for å motstå fristelser, none begynte med annaen aktivitet, andre ganger prøvde de å undertrykke fristelsen direkte, eller rett og slet bare led seg igjenom fristelsen.

En annen gruppe psykologer ledet av Jonathan Levav ved Columbia-universitetet i New York og Shai Danziger ved Ben-Gurion-universitetet i Israel. De gjennomgikk tusenvis av beslutninger som ble fattet i en periode over ti mnd, av dommerer som vekslet på å lede komiteen for prøveløslatelsei det israelske fegselssystemet. De kom fram til at å dømme er hardt mentalt arbeid. Etter at dommerne fattet beslutning etter beslutning, forbruker de glukose, den avgjørende komponeneten for viljestyrke i hjerne og kropp. resultatet ble at de ble løslatt på prøve hadde vært i møte med dommerne rett etter at de hadde inntatt fast føde.Finnes slike uforutinntatte handlinger i alle slags situasjoner? Kilde: boka Viljestyrke Selvkontroll som nøkkel til suksess av Rot F. Baumeister og John Tierney

Viljestyrke og evnen til å fatte beslutninger

Sammenhengen mellom viljestyrke og evnen til å fatte beslutninger fungerer begge veier. Beslutningstagningen tapper deg for viljestyrke, og med svekker viljestyrke, er du i dårlig stand til å fatte beslutninger. Hvis du har en krevende jobb hvor du stadig må ta vansklige valg, kommer du på ett eller annet tidspunkt til å tappes for energi og vil derfor se deg etter måter å bevare den lille energien du har energien du har igjen. Du vil lete etter unnskyldninger for å unngå avgjørelser eller utsette dem. Du kommer til å se etter det enkleste og tryggeste valget.

Når du har selvkontroll kan du slappe av og fjerne stress, og du vil da samle viljestyrke til viktige utfordringer.

Alle har en viljestyrke, noen ganger er den svak og andre ganger er den sterk. En god viljestyrke kan hjelpe oss til å oppnå det vi ønsker, de målene vi setter oss her i livet. Store og små mål. Vi trenger mot og motivasjon for å ta de målene vi drømmer om, og viljestyrke for å gjennomføre dem.

Derfor er det viktig å vite at viljestyrke er mye mer en en metafor. Den er som en muskel som kan svekkes ved bruk og styrkes ved trening. f.eks av å bli bevisst våre handlinger. Når er viljestyrken min på det beste og når er den svak?

Når har jeg viljestyrke nok til å motstå fristelser?

Tenk igjennom selv:

Hvem er jeg når jeg har en god viljestyrke? Hvordan er kroppsholdningen,er du kongurent, uthvilt og f.eks ikke lyst på noe søtt hvis det er en utfordring.

Hvorfor tror jeg at jeg har en god viljestyrke?

Hvordan er min strategier når jeg har en god viljestyrke? Er jeg uthvilt, forberedt til situasjonen,har fokus, effektiv og bare gjør det som trengs, ingen forstyrrende elementer.

Hva faktisk gjør jeg når viljestyrken er til stede? Da er jeg god til å ta avgjørelser.Hva med deg?

Er det noe jeg sier til meg selv eller er det noe jeg tenker om meg selv når min viljestyrke er på topp? Bruker sansene mine.

Min erfaring

Jeg vet i følge forskere og egen erfaring at når glukose verdiene i hjernen er fylt opp tar jeg de gode valgene. Hjernen min motar og sorterer inntrykkene/oppgavene etter hverandre og fullfører dem.

Med en god viljestyrke er jeg som regel fokusert og målrettet her og nå og har en rolig god pust. Følelsen av å være assosiert med situasjonene og meg selv, og kjenner styrken av å ta gode beslutninger. Hvor lystbetont min viljestyrke er da.Jeg er overbevist om at jeg KAN.

Noen ganger er jeg veldig engasjert, og andre ganger er jeg aktivt involvert i følelsen av viljestyrke. Jeg motiverer meg mot målet mitt, det gir meg energi. Når min viljestyrke er sterk har jeg et godt system å jobbe etter. Det kan være detaljerte oppgaver, andre ganger kan det være helehelheten i det jeg skal gjøre. Da utføres oppgavene noen ganger sakte og andre ganger går det raskere, men MIN VILJESTYRKE ER PÅ PLASS OG JEG ER MEG.

Jeg er utdannet innen frisør, NLP og pusteveiler. Frisør utdannelsen tok jeg på Glemmen v.g.s i 1987. Etter utdannelsen flyttet jeg til Oslo og jobbet der noen år før ferden gikk videre til Hamar og Øvre Vang. Etter noen år ble jeg syk og frisk igjen, da jeg ble frisk tok jeg NLP utdannelsen på Praxiz i Fredrikstad. Da oppdaget jeg hvor viktig og hvor avhenginge vi er av pusten, og startet opp veiledning av pust hos Anette Aarsland i Oslo. Nå har jeg tatt pusteveiledningen med meg til Hamar og omegn der jeg er den eneste som veileder i Anette Aarsland sine pusteteknikker.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.