fbpx
Uncategorized

Polar klokka mi

Jeg har en Polar klokke som viser min søvnkavlitet i løpet av natten. Nå har jeg begynt å forstå hva den prøver å fortelle meg.:) Det står ANS og et tall. Noen ganger er det i pluss og andre ganger i minus.

Det vil si at når jeg har minus tall, har mine ca 4 første timers søvn vært mindre bra. Mitt sympatiske nervesystem har vært litt for aktivt i disse første nattetimene. Det har pompet unødvendig energi til armer og ben og mindre energi til de indre organene mine. Det er ikke bra, da bruker jeg energi som jeg ikke skal bruke om natten. Jeg bruker av energien som det er meningen jeg skal bruke om dagen.

Polar Vantage M. God nattesøvn

Det er forskjellige ting som påvirker ANS verdiene mine står det i brukerveiledningen til Polar Vintage M. Det kan ha flere grunner men det er to faktorer som jeg tenker er en grunn til mine minus tall. Det er til tider mye kaffe i løpet av dagen og på helgene blir det itilegg vin til maten. Både kaffe og alkohol påvirker kroppen, det har jeg selvfølgelig vist, men jeg har ikke tenkt på at det er det Autonomenervesystemet mitt som blir påvirket. Det sympatiske nervesystemet som gjør at jeg kan komme meg unna en fare når jeg er våken. Jeg kjenner meg veldig trygg om natten så det er ingen grunn til å invitere det sympatiske nervesystemet da.:) https://support.polar.com/e_manuals/vantage-m/polar-vantage-m-user-manual-norsk/content/nightly-recharge.htm?Highlight=ans

Nightlig Recharge tallet kan variere fra -10 til + 10. Når det er minus er tallet rødt og når det grønt er det pluss. Dette forteller meg om min nattlige restitusjonsmåling, hvordan jeg sov og hvor mye det autonomenervesystemet (ANS) roet seg i løpet av de 4 første timene. Nå har jeg begynt å registrere i mitt stille sinn hvor mye kaffe jeg drikker og hvilket utslag det får på nattesøvnen. Det samme blir i helgene med både kaffe og rødvin.:)

For mye av dette sent på dagen påvirker nattesøvnen min

Jeg er utdannet innen frisør, NLP og pusteveiler. Frisør utdannelsen tok jeg på Glemmen v.g.s i 1987. Etter utdannelsen flyttet jeg til Oslo og jobbet der noen år før ferden gikk videre til Hamar og Øvre Vang. Etter noen år ble jeg syk og frisk igjen, da jeg ble frisk tok jeg NLP utdannelsen på Praxiz i Fredrikstad. Da oppdaget jeg hvor viktig og hvor avhenginge vi er av pusten, og startet opp veiledning av pust hos Anette Aarsland i Oslo. Nå har jeg tatt pusteveiledningen med meg til Hamar og omegn der jeg er den eneste som veileder i Anette Aarsland sine pusteteknikker.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.