fbpx

HYPERVENTILERING

Hvordan puster du?

Når du overpuster, trekker du inn mer oksygen (O2) i lungene enn du trenger, samtidig som du kvitter deg med mer karbondioksyd (CO2) enn du pleier til normalt.

Når Karbondioksyd (CO2) mengden blir mindre, fører det midlertidig til viktige forandringer i blodet. Blodets surhetgrad (pH-verdi) forandres. Det er når dette skjer at surhetsgraden endres i blodet, at årsaken til kroppslilge fenomener som følger med hyperventilering.

Rolig utpust hjelper mot hyperventilering, overpusting og angst

Når du har hatt en rask pust over lengre tid kan du oppleve kroppslilge reaksjoner som kan oppleves skremmende og ubehaglig. Det kan være prikking i fingrene, øreflippene, kinn eller lepper. Etter hvert kan du oppleve nummenhet i munn og tungen som kan gjøre at det blir vanskelig å snakke. Noen blir ør i hodet, svimmle eller føler at de vil besvime. Andre kjenner på brystsmerter og hjertebank. Det er veldig forskjellig fra person til person.

Prikkingen kan utvikle seg til krampelignende sammnetrekkninger i hender og fingre. Det kan oppleves som veldig skummelt. Noen tror de blir kvalt, p.g.a at de føler at halsen snører seg sammen, da er det naturlig å tenke at nå dør jeg. Men det er ingen i denne verden som har død av hyperventilering, overpusting eller angst. Det som skjer er at du besvimer og det autonomenervesystemet trer inn og du puster igjen. https://nhi.no/sykdommer/psykiskhelse/angsttilstander/hyperventilering/?page=1. Facebook/ Instagtram Pustens Effekt

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.