fbpx
Blogg

Overfladisk pust.

Hva er grunnen til overfladisk pust?

Grunnen til overfladisk pust kan være stress, trange klær, traumatiske opplevelser i løpet av livet, smerter eller spenninger i kroppen.

Stress

energien er i armer og bein

Blir vi værende i stresset etter at vi ikke trenger det lenger påvirker det oss negativt. Energien blir i armer og ben, produksjonen av stress hormonene stiger mens østrogen og testeterion nivået synker, immunforsvaret går ned, de indre organene blir stående i mer ellermindre i ro, pulsen stiger og hjerte slår raskere. Du kan etterhvert oppleve kaos og at du begynner å henge etter med oppgaver som du skulle ha gjennomført. Du er nå inne i en vond sirkel, med bl.a en overfladisk pust.

bevisst pustetrening

Fokus på pusten

Alle vil ha utbytte og glede av å lære seg å bli bevisst pusten. Rolig pust aktiverer vagusnerven og det parasympatiske nervesystemet ditt. Når du har en rolig pust er kroppen din i balanse. Energien din er i de indre organene, immunforsvaret ditt stiger, pulsen synker og de gode hormonene stiger mens stress hormonene synker.

https://www.pusteteknikk.no/grunner-til-at-vi-begynner-a-puste-feil/ Følg gjerne Pustens Effekt på fb / instagram

Jeg er utdannet innen frisør, NLP og pusteveiler. Frisør utdannelsen tok jeg på Glemmen v.g.s i 1987. Etter utdannelsen flyttet jeg til Oslo og jobbet der noen år før ferden gikk videre til Hamar og Øvre Vang. Etter noen år ble jeg syk og frisk igjen, da jeg ble frisk tok jeg NLP utdannelsen på Praxiz i Fredrikstad. Da oppdaget jeg hvor viktig og hvor avhenginge vi er av pusten, og startet opp veiledning av pust hos Anette Aarsland i Oslo. Nå har jeg tatt pusteveiledningen med meg til Hamar og omegn der jeg er den eneste som veileder i Anette Aarsland sine pusteteknikker.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.