fbpx
Blogg

Jeg har tatt tilbake kontrollen over meg selv

En klient historie

Puste og kjenne at jeg mestrer , det er godt

Jeg har det veldig godt men likevel en del jeg bekymrer meg over eller for. Det kan være alt fra å kjøre bil på ukjente strekninger, glemme avtaler, div sammenkomster, gå på kino, møte venner ute. Jeg kunne fint ha unngått alt dette, men man SKAL utfordre seg selv og komme utenfor komfortsonen, fordi det hjelper på selvtilliten og mestringsfølelsen. Jeg er livredd for å fly fordi jeg sliter med tap av kontroll. Når jeg tar fly MÅ jeg stole på bakkemannskapet, flygere og resten av betjeningen. Like før take off kommer denne forferdelige følelsen av redsel og frykt. Da sliter jeg veldig, men etter at jeg lærte meg om pusten kjenner jeg at jeg tar tilbake kontrollen over meg selv og det er en god følelse. Det anbefales😊

Alt fra ukjente veier som skal kjøres, timeavtaler jeg er redd for å glemme, selskaper av ymse slag, kinobesøk, møte venner til lunch. Jeg kunne unngått de fleste av dem men man SKAL utfordre seg selv også. Helst hver dag! Det hjelper på selvtillit, mestringsfølelse etc. Veldig bra.

Jeg er f.eks livredd for å fly. Jeg sliter med tap av kontroll. MÅ stole på piloten og bakkemannskap flygeledere osv.  Like før take off kommer en forferdelig følelse av frykt. Da puster jeg slik jeg har lært og kjenner at jeg får kontrollen tilbake.

Eller når jeg f.eks skal på sykehus for en eller annen undersøkelse. Bekymret for hva som skal skje. Er det vondt osv. Kjemper mot gråten og redd for å miste kontrollen. Kjenner trangen til å flykte. Da er det en ting som faktisk roer meg ned og det er så behagelig å kjenne kontrollen komme tilbake etter å ha pustet slik jeg har lært.

Samme er det om jeg har mye jeg må ordne og det blir litt kaos i hode og følelsen av at alt «låser» seg. Klarer ikke sortere tankene, finner ikke nøklene osv. Så UANSETT hvor travelt jeg da har det så setter jeg meg ned på en stol, puster slik jeg har lært. Fantastisk effekt. Hode klarner og følelsen av kaos blir borte fordi jeg tillater meg selv å ta kontrollen «bare» ved å puste.

Denne teknikken ønsker jeg at alle skal få lære seg. Jeg var først skeptisk og syns det var litt rart. Tenkte at det å puste trengte jeg vel ikke kurs for.

Jeg er så glad. Glad fordi jeg fikk lære meg å puste riktig. Lære forskjellige teknikker. Jeg føler meg så stolt hver gang jeg gjør disse øvelsene og kjenner at det hjelper. Mestring, det er godt det 😊

Så…😉 Tar du utfordringen ?  Det unner jeg deg 😊  Hilsen Kathrine Andersen

Jeg er utdannet innen frisør, NLP og pusteveiler. Frisør utdannelsen tok jeg på Glemmen v.g.s i 1987. Etter utdannelsen flyttet jeg til Oslo og jobbet der noen år før ferden gikk videre til Hamar og Øvre Vang. Etter noen år ble jeg syk og frisk igjen, da jeg ble frisk tok jeg NLP utdannelsen på Praxiz i Fredrikstad. Da oppdaget jeg hvor viktig og hvor avhenginge vi er av pusten, og startet opp veiledning av pust hos Anette Aarsland i Oslo. Nå har jeg tatt pusteveiledningen med meg til Hamar og omegn der jeg er den eneste som veileder i Anette Aarsland sine pusteteknikker.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.