fbpx
Blogg,  Media

VARIG ENDRING

ja til en varig endring

Hva er grunnen til at noen lykkes og andre misslykkes gang på gang

En stund tilbake holdt jeg et foredrag om varig endring. Hva er grunnen til at noen lykkes og andre misslykkes gang på gang? Hva er grunnen til at vi får til noe og ikke noe annet?

Jeg intervjuvet personer med en god strategi og de som ikke fikk det til.

Felles for de som ikke fikk det til var at de hadde ingen fast plan eller et mål for det de skulle endre, de hadde en indre diskusjon eller samtale med seg selv med unskyldninger for å slippe unna denne endringen de skulle gjøre. Klarte de ikke å gjennomføre kunne de gi opp hele greie med en gang. De ga seg selv et førsøk og feilet da raste alt i sammen. Det var ikke rom for å feile. Da kunne det være det samme med hele greia. Det var enten veldig mye av endringen eller ingenting. Vår kjære dårligesamvittighet var også sterk og det førte til at det ble en jojo effekt på endringen. Da blir den IKKE varig.

De som fikk det til snakket positivit til seg selv. De har en plan og når denne planen er gjennomført har de en ny plan med nye mål. Det er lystbetont og de BARE GJØR DET. De gleder seg og har en god slevfølelse og har sjeldent dårlig samvittighet. De får støtte og oppmuntring i fra familie og venner. De hadde også til felles at de fortalte andre om målene sine og det forpliktet til at målene ble nådd

For å få til en varig endring

For å få til en varig endring er det viktig å være bevist. Hva er viktig for akkurat meg. Det er viktig å ha en indremotivasjon. Ha store og små mål slik at du opplever mestring i hverdagen. Da er det enklere å nå de store målene. Når du har en plan hvor du vet hva som er din indre motivasjon og du er bevist på hva du sier til deg selv da er det enklerer å få til en varig endring.

skriv ned en plan og nå målet ditt

Jeg er utdannet innen frisør, NLP og pusteveiler. Frisør utdannelsen tok jeg på Glemmen v.g.s i 1987. Etter utdannelsen flyttet jeg til Oslo og jobbet der noen år før ferden gikk videre til Hamar og Øvre Vang. Etter noen år ble jeg syk og frisk igjen, da jeg ble frisk tok jeg NLP utdannelsen på Praxiz i Fredrikstad. Da oppdaget jeg hvor viktig og hvor avhenginge vi er av pusten, og startet opp veiledning av pust hos Anette Aarsland i Oslo. Nå har jeg tatt pusteveiledningen med meg til Hamar og omegn der jeg er den eneste som veileder i Anette Aarsland sine pusteteknikker.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.